St. Stephen Street Residence Hall

Northeastern University, Boston, MA

 

St. Stephen Street Residence Hall

OVERVIEW

Jones Architecture’s renovations at the 106 St. Stephen Street Residence Hall include finish, AV, ADA, and building systems upgrades to three student spaces within this residence hall in Boston’s Symphony Hall neighborhood. The building provides an outlet for students with the Social Justice Resource Center (SJRC) and the Violence Support, Intervention and Outreach Network Center (ViSION), co-located in the basement level space with meeting and student workshop spaces for each of the two groups. Both the SJRC and ViSION Center share the same “living room” atmosphere to promote an informal and comfortable environment for sensitive and emotional discussions. The adjacent space is a student lounge and study space that defaults to an open general use lounge but can also host scheduled small meetings or larger gatherings for the residents.

STATS/HIGHLIGHTS

Completed: 2015 (SJRC & ViSION); 2016 (Student Lounge)
Size: 1,600 GSF (SJRC & ViSION); 880 GSF (Student Lounge)

Download project PDF

OFFICE AND STUDENT LIFE

Operations Research Center

Curry Student Center

Sloan School of Management

D'Amore-McKim School of Business

Ainsworth Hall 

DMSE Student Lounge

St. Stephen Street Residence Hall

Massassoit CC Dining Hall

Zero Degrees

Hurley Street Warehouse

MIT Press Bookstore

Stratton Center